Dixan

Alger - Banyoles - Alger

DURADA:  72 minuts (aproximadament)
16.02.18
  • Organitza: Cineclub Vuitimig, Plataforma Aturem la guerra de les CG, Produccions Itinerants
  • Hi col·labora: Ajuntament de Cassà de la Selva
  • Amb el suport de: Federació Catalana de Cineclubs

Un retrobament emotiu i un acte de justícia. Tres membres de la Plataforma Aturem la Guerra de les comarques gironines viatgen a Algèria per retrobar-se amb quatre membres de l’anomenat Comando Dixan. Som a la segona quinzena d’agost de 2015. No és un reencontre 100% íntim, però quasi. Els acompanyen càmeres. L’encontre serveix per explicar el cas i per reflexionar sobre el racisme i la islamofòbia que es viu a Europa, a Catalunya i a l’Estat espanyol. És un debat pertinent, imprescindible i d’una vigència incontestable.

El 24 de gener de 2003, es van detenir vint-i-tres persones de nacionalitats algeriana i marroquina que residien a Catalunya per suposada vinculació amb Al- Qaeda i tinença d’armes químiques. Era l’Operació Estany. Des del primer moment, la societat va entendre que era un muntatge per justificar la participació de l’Estat espanyol a la guerra contra l’Iraq. A casa dels detinguts, la policia no va trobar-hi armes químiques sinó detergent. Per això, va batejar el fenomen com a Operació Dixan. La Plataforma Aturem la Guerra de les comarques gironines va incloure el cas dins de les seves reivindicacions i va exigir l’absolució i posada en llibertat dels detinguts. El lema "Armes químiques ni a l’Iraq ni a Banyoles", sintetitza el muntatge que hi va haver tant en l’àmbit mundial com a Catalunya.

Direcció: Erik Estany, Marc Planas i Pere Cortada

Activitats relacionades

Actual
ESPIGOLADORS D’IMATGES
XERRAda - projecció
22.02.19
Auditori Sala Galà
Cinema
Actual
MALALA
DOCUMENTAL
15.03.19
Auditori Sala Galà
Cinema
Comprar
Actual
ENTRE DUES AIGüES
CICLE GAUDÍ 2019
31.03.19
La Sala del Centre Recreatiu
Cinema
Actual
The Beatles: Eight Days a Week The Touring Year
DOCUMENTAL
12.04.19
Auditori Sala Galà
Cinema
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR