Cassà Cultura

Benvingudes i benvinguts a la programació cultural de Cassà de la Selva

Tom Hussey. Reflexions del passat

Fa un cert temps un veterinari de la Segona Guerra Mundial va comentar a Tom Hussey, fotògraf de Dallas, Estats Units, que no entenia com podia tenir 80 anys d’edat, ell encara es considerava un home jove. L’home vell no veia possible que pogués tenir 80 anys d’edat. El fotògraf va construir un lavabo  i va fotografiar-lo mirant-se al mirall, on es reflecteix la seva imatge de quan tenia 25 anys d’edat. Somriuen. Somriu.
Aquesta foto forma part del treball publicitari "Reflexions del passat", una col·lecció d’imatges que ofereixen una perspectiva a través dels ulls de la gent gran afectada de la malaltia d’Alzheimer, ens mostren com eren en la seva joventut.
Hussey crea el càsting i la ubicació dels anuncis que ajuden a determinar quina professió tenia el pacient en la seva joventut, i reparteix dues persones per a cada part: un "pacient" més antic i un altre actor que semblava el pacient 40 anys abans. El fotògraf es converteix, com a bon artista, en creador d’una realitat, ens interpel·la a nosaltres, espectadors de la seva obra. Només podem respondre amb una mirada lenta, reflexiva, personal, si volem aprofundir en el seu missatge, el qual es convertirà en el nostre missatge.
I d’aquesta forma ens podrem sentir lliures de formular les preguntes que ens sembli. Com ara: per què somriu l’home vell? Com ara: per què somriu el soldat?

Josep Ferrer
Regidor de Cultura, Entitats i Festes de Cassà de la Selva

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR