Visites al Tren Petit

Punt d'interès de la Ruta del Suro a la vila de Cassà

Finalitzat
Del dg. 10.06.18 al dg. 07.04.19

Horari d'obertura: de 10 a 13 h

Lloc: carrer Marçal de Trinxeria

 

Organitza: Ajuntament de Cassà

Hi col·labora: BREPE, SL

Compartir

La màquina i els vagons del Tren Petit són oberts al públic i es poden visitar gratuïtament. 

  • Si sou un grup gran i voleu sol·licitar una visita al Tren Petit fora dels dies d'obertura ho podeu fer aquí.
  • Si voleu sol·licitar una visita guiada a la Ruta del Suro, que inclou el Tren Petit com a punt d'interès, ho podeu fer aquí.

Què és el Tren Petit de Cassà?

Del 1892 al 1969 una línia de ferrocarril de via estreta enllaçava la ciutat de Girona amb el port de Sant Feliu de Guíxols i unia poblacions sureres importants. A banda de l’impuls que va donar a la indústria surera, la línia també va ser important per a la pagesia, ja que va comptar amb un nou mitjà de transport per portar els productes als mercats, i també per al sector més lúdic, atès que s’organitzaven serveis especials per assistir a les festes dels pobles del voltant.

Josep Maria Bregante, poc després de la clausura de la línia, va adquirir una locomotora, un cotxe i un furgó que havien estat construïts a Alemanya. La locomotora, que s’havia comprat l’any 1905, la número 6, és una de les que va tancar la línia i comptava amb una caldera que solia gastar entre 8 i 10 kg de carbó per quilòmetre. El cotxe i el furgó són del 1891. El cotxe era de viatgers i és del model A3; era un cotxe de primera classe que posteriorment es va reconvertir en segona, amb la qual cosa va passar de tenir dotze places entapissades de pell a tenir-ne setze en dos bancs de fusta. El furgó tenia la funció de transport d’equipatges.

Diumenge
10
jun
 
 
Gratuït
Finalitzat
Diumenge
01
jul
 
 
Gratuït
Finalitzat
Diumenge
05
ago
 
 
Gratuït
Finalitzat
Diumenge
23
set
 
 
Gratuït
Finalitzat
Diumenge
07
oct
 
 
Gratuït
Finalitzat