Organitza: Ajuntament de Cassà de la Selva
Jaume Fàbrega, nascut a Vilavenut, és historiador, escriptor i consultor gastronòmic. Professor de Gastronomia i Vins de l’Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera de la Universitat Autònoma de Barcelona [UAB]. Membre de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana [AELC], de l’Associació Internacional de Crítics d’Art [AICA], de la Federació Internacional de Periodistes de Turisme, entre altres.
AL LLIBRE DEL QUIXOT, L’ALIMENTACIÓ ÉS UNA PART SUBSTANCIAL, JA QUE CERVANTES FA SERVIR MOTIUS CULINARIS EXPLÍCITS PER EXPLICAR LA SOCIETAT DEL SEU TEMPS, EL SISTEMA SOCIAL, LES CLASSES, LA PERSECUCIÓ RELIGIOSA I ÈTNICA, EL JUDAISME, L’ESGLÉSIA, ELS ESPAIS MEDITERRANIS, ETC. AQUEST ASSAIG, FRUIT D’ANYS DE TREBALL, SENS DUBTE, SERÀ UN AUTÈNTIC REVULSIU I UNA APORTACIÓ ÚNICA, JA QUE EL QUIXOT NO S’HA ANALITZAT MAI DES D’AQUESTA PERSPECTIVA.