Monotips, Lídia Masllorens

CONVERSA I VISITA GUIADA AMB L’ARTISTA

Finalitzat
Diumenge 12 de gener | 12:00 h

Organitza: Ajuntament de Cassà de la Selva 

Escola d'art Josep LLoveras 

Hi col·labora: Diputació de Girona 

Anar a la nevera i prendre un suc. Asseure’m i no veure res. Cavil·lar per canviar. La forma. El color. Buscar la síntesi, el límit de la línia. Figura i abstracció. Veure-ho i no aconseguir-ho.

Intentar atènyer el mínim per expressar el màxim. Treure i posar. Treure. Minimalisme maximalista. Del no res al tot. També el contrari. Menjar un entrepà per resistir. Tornar al plàstic. Preparar baietes i escombres. I pots de negre. I de color. Sucar. Estendre la pintura. Amb un gest del cos contundent, marcar els cabells al plàstic. Sobre les línies del front. Sobre les galtes. Sobre el coll delicat. Sobre els ulls, que defalleixen. Passar-hi l’escombra de balca, obrir-hi blancs.

Separar-me’n i observar. Tornar-hi amb la baieta que embruta, que neteja. Repetir l’operació un i mil cops. Tenir al cap allà on vols anar i no sempre poder-ho resoldre tècnicament. Saber el que pretens i no acabar-ho de solucionar... Estar atenta i veure el camí. Aconseguir de desprendre’s del que és sobrer.

Pitu Basart, fragment del text pel catàleg de l’exposició de la Fundació Vila Casas, 2019.

L’artista ens acompanyarà a conèixer de primera mà la seva obra a la Sala d’Exposicions de Can Trinxeria i a la Sala d’Exposicions La Coma.

Diumenge
12
gen

Activitats relacionades

ART & GAVARRES
Actual
ART & GAVARRES
Festival Internacional de Land Art
Del 04.09.21 al 15.12.21
Can Vilallonga
Art Exposicions
Exposició Cassà United
Actual
Exposició Cassà United
Fotografies de Josep Vilallonga
Del 18.09.21 al 29.10.21
Can Trinxeria
Exposicions