La memòria de la matèria

Documental

Finalitzat
DURADA:  48 minuts
Divendres 14 de febrer | 21:00 h

Organitza: Cineclub 8 1/2 

Hi col·labora: Ajuntament de Cassà de la Selva 

 

En un indret remot de la selva amazònica, entre els rius Erepecurú i Cuminapanema, hi viuen els Zo’è, una tribu aïllada que està començant a descobrir el món exterior.

Els Zo’è duen una vida prepaleolítica i són nòmades itinerants i caçadors recol·lectors. Els Zo’è, contactats a les albades d’aquest segle, parlen una llengua desconeguda, practiquen la poligàmia i la poliàndria, van despullats, no tenen escriptura i són de tradició oral. No tenen una estructura jeràrquica i es regeixen per assemblees amb gran protagonisme de les dones, que a més presenten la característica que poden controlar els seus cicles menstruals amb unes herbes secretes que només coneixen elles i, per tant poden fer una planificació familiar.

El govern federal del Brasil, que prohibeix totalment l’accés a aquest territori indígena, en manté en secret les coordenades. Tanmateix, el realitzador d’aquest documental per a la televisió, filmat entre el 2007 i el 2010, Albert Abril, periodista especialitzat en tribus aïllades, va poder-hi accedir, com poden fer-ho alguns funcionaris de la FUNAI.

Activitats relacionades

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR