CONFERÈNCIA CICLE "CASSANENCS ARREU DEL MÓN"

CORRANDES D'EXILI- XAVIER NIELL

Finalitzat
Dimecres 09 de setembre | 20:00 h

Amb motiu de la normativa actual i per tal de prevenir l’expansió de la pandèmia, els assistents hauran d’adquirir una entrada gratuïta.

L’aforament és limitat i no es permetrà l’accés a ningú sense l’entrada corresponent.

Els assistents hauran de portar mascareta i no podran canviar de seient durant l’acte.

Dimecres 9 de setembre, a les 8 del vespre, al pati de can Trinxeria es celebrarà la conferència ”Corrandes d’exili”, dins el cicle de conferències organitzades per l’Arxiu Municipal de Cassà anomenat Cassanencs arreu del món.

La conferència anirà a càrrec de Xavier Niell, llicenciat en Història, arqueòleg i Màster en Iniciació a la Recerca en Humanitats. La seva especialitat és la prehistòria, però ha realitzat recerques sobre la guerra civil espanyola a Cassà de la Selva: el bombardeig del 29 de gener de 1939, les fosses comunes i la repressió del personal polític de l’Ajuntament. Ha publicat dins de la Col·lecció de Toponímia dels veïnats de Cassà de la Selva, Serinyà (2018) i Termenal de Cassà de la Selva, juntament amb l’historiador local Joaquim Mundet. Ens aquesta conferència Niell ens posarà a l’abast el fruit de la seva recerca sobre la repressió que va patir el personal polític cassanenc un cop acabada la Guerra Civil.

L'última Guerra Civíl va provocar que el personal polític de Cassà de la Selva es veiés obigat a marxar i emprendre a desgrat una nova vida fora del seu país.

Activitats relacionades