ART & GAVARRES

Festival Internacional de Land Art

Finalitzat
Del 05.09.20 al 30.11.20

Per visitar l'obra vegeu la seguent ubicació.

Art & Gavarres és un festival que parteix de la idea que l’art pot ser una eina que ens ajudi a reflexionar i a canviar la nostra mirada sobre el paisatge. Relacionem art i natura per donar a conèixer aquest espai natural protegit i posar-lo en valor.

A Cassà de la Selva, els artistes participants a la 3a edició del Festival internacional d’art i paisatge a les Gavarres 2020 són Josep Vilallonga i Lola Barranco.  Crearan durant una setmana una obra in situ amb materials naturals.


A partir del dissabte dia 5, us convidem a visitar i a descobrir la seva intervenció artística efímera, tot endinsant-vos a les Gavarres.
Les diferents obres seran visitables fins que la mateixa natura, amb el pas del temps, les esborri.

Edició 2020

Aquest any en farà quaranta que l’artista bisbalenc Pere Noguera feia l’acció Prop de la Terra a les terreres de Vacamorta, de Cruïlles. Una intervenció cabdal en el context de la cèlebre sèrie d’enfangades que desenvolupà a finals dels 70 i principis dels 80 del passat segle. Del treball de Noguera, volem destacar-ne tres trets que enllacen amb la proposta del festival Art i Gavarres i que poden servir d’inspiració als artistes convidats en aquesta edició: la fugacitat de l’obra, la quotidianitat dels materials emprats i l’arrelament al lloc.

Enguany doncs situem els artistes en antigues pedreres i terreres de les Gavarres. L’aprofitament de materials minerals ha deixat una empremta notòria en el paisatge, sovint inventant llocs nous abans inexistents. Parets nues verticals i basses d’aigües permanents, de nova creació, en un context natural de geomorfologies arrodonides i eixutesa mediterrània. Les extraccions ens evidencien paradoxes incòmodes, com la transformació posterior d’aquests llocs en dipòsits dels residus que no hem sabut reciclar. Però també de realitats positives com la creació de nous hàbitats on hi viuen nombroses espècies que d’altra manera no hi serien. Són contrastos que ens conviden a pensar també sobre l’empremta que com a espècie volem deixar en l’ecosistema.

Dissabte
05
set
Gratuït
Finalitzat
Diumenge
06
set
Gratuït
Finalitzat
Dilluns
07
set
Gratuït
Finalitzat
Dimarts
08
set
Gratuït
Finalitzat
Dimecres
09
set
Gratuït
Finalitzat
No hi ha elements

Activitats relacionades

INSCRIPCIONS DE COLORS SOBRE L'ASFALT 2021
Actual
INSCRIPCIONS DE COLORS SOBRE L'ASFALT 2021
FINS EL 23 DE MAIG
Del 05.05.21 al 23.05.21
Art
TALLER D'EMOCIONS EN FAMÍLIA
Actual
TALLER D'EMOCIONS EN FAMÍLIA
EL MONSTRE DELS PETONS
22.05.21 | 10:30 h
Can Trinxeria
Art
Català il·lustrat
Actual
Català il·lustrat
EXPOSICIÓ
Del 29.03.21 al 21.05.21 | 10:00 h
Can Trinxeria
Exposicions
Els punts de llibre guanyadors de l'edició del 2017
Actual
18è Concurs de punts de llibre
Exposició dels punts de llibre
Del 26.04.21 al 22.05.21
Biblioteca Municipal
Exposicions Activitats Biblioteca