ART & GAVARRES

Festival Internacional de Land Art

Art & Gavarres és un festival que parteix de la idea que l’art pot ser una eina que ens ajudi a reflexionar i a canviar la nostra mirada sobre el paisatge. Relacionem art i natura per donar a conèixer aquest espai natural protegit i posar-lo en valor.

A Cassà de la Selva, l'artista participant a la 4ta edició del Festival internacional d’art i paisatge a les Gavarres 2021 és la Clara Riera

A partir del dissabte dia 4, us convidem a visitar i a descobrir la  intervenció artística efímera de Can Vilallonga, tot endinsant-vos a les Gavarres.
L'obra serà visitable fins que la mateixa natura, amb el pas del temps, l'esborri.

Edició 2021: Sense anar gaire lluny

Un any de pandèmia i el successius confinaments viscuts -domiciliaris, municipals, comarcals- ens han fet redescobrir el nostre entorn més proper.

De cop, ens hem adonat que hi ha plantes i animals ben a prop nostre que hem observat des de les finestres, els balcons i les terrasses de casa. I hem trobat a faltar els paisatges que ens acompanyen dia a dia en els nostres desplaçaments vitals de feina o de lleure. Ens ha semblat que la natura tornava a conquerir espais, tot i que en realitat en molts casos simplement el que hem tingut és més temps per mirar-la.

Paradoxalment, quan hem pogut sortir de casa, l'espai exterior s'ha convertit en el refugi, espaiós i ventilat, on sentir-nos segurs. Sense d'altres opcions de gaudi, i sense poder anar lluny, el medi natural més immediat s'ha omplert amb tots nosaltres, convertit en un espai valuós i apreciat. Aquesta sobrefreqüentació sobtada ha comportat impactes com la pèrdua de tranquil·litat, la fressa, l'erosió dels corriols o l'abandonament de deixalles.

Que les coses properes que tenim al costat de casa també poden ser belles i que ens costa aprendre a fruir-ne sense malmetre-les és el fil de reflexió que hem proposat als artistes d'enguany per a les seves accions artístiques.

Ubicació obra Cassà de la Selva (Can Vilallonga) 

Més informació i intervencions a la resta de poblacions

 

Diumenge
24
oct
Gratuït
Dilluns
25
oct
Gratuït
Dimarts
26
oct
Gratuït
Dimecres
27
oct
Gratuït
Dijous
28
oct
Gratuït

Activitats relacionades

Exposició Cassà United
Actual
Exposició Cassà United
Fotografies de Josep Vilallonga
Del 18.09.21 al 29.10.21
Can Trinxeria
Exposicions
TALLER DE JOIERIA AMF FIL D'ALUMINI
Per a infants a partir de 5 anys (amb un acompanyant)
14.11.21 | 11:00 h
Art
TALLER DE KOKEDAMA
A partir de 5 anys
12.12.21 | 11:00 h
Art