ART & GAVARRES

Festival Internacional de Land Art

Art & Gavarres és un festival que parteix de la idea que l’art pot ser una eina que ens ajudi a reflexionar i a canviar la nostra mirada sobre el paisatge. Relacionem art i natura per donar a conèixer aquest espai natural protegit i posar-lo en valor.

A Cassà de la Selva, l'artista participant a la 4ta edició del Festival internacional d’art i paisatge a les Gavarres 2021 és la Clara Riera

A partir del dissabte dia 4, us convidem a visitar i a descobrir la  intervenció artística efímera de Can Vilallonga, tot endinsant-vos a les Gavarres.
L'obra serà visitable fins que la mateixa natura, amb el pas del temps, l'esborri.

Edició 2021: Sense anar gaire lluny

Un any de pandèmia i el successius confinaments viscuts -domiciliaris, municipals, comarcals- ens han fet redescobrir el nostre entorn més proper.

De cop, ens hem adonat que hi ha plantes i animals ben a prop nostre que hem observat des de les finestres, els balcons i les terrasses de casa. I hem trobat a faltar els paisatges que ens acompanyen dia a dia en els nostres desplaçaments vitals de feina o de lleure. Ens ha semblat que la natura tornava a conquerir espais, tot i que en realitat en molts casos simplement el que hem tingut és més temps per mirar-la.

Paradoxalment, quan hem pogut sortir de casa, l'espai exterior s'ha convertit en el refugi, espaiós i ventilat, on sentir-nos segurs. Sense d'altres opcions de gaudi, i sense poder anar lluny, el medi natural més immediat s'ha omplert amb tots nosaltres, convertit en un espai valuós i apreciat. Aquesta sobrefreqüentació sobtada ha comportat impactes com la pèrdua de tranquil·litat, la fressa, l'erosió dels corriols o l'abandonament de deixalles.

Que les coses properes que tenim al costat de casa també poden ser belles i que ens costa aprendre a fruir-ne sense malmetre-les és el fil de reflexió que hem proposat als artistes d'enguany per a les seves accions artístiques.

Ubicació obra Cassà de la Selva (Can Vilallonga) 

Més informació i intervencions a la resta de poblacions

 

Dissabte
04
set
Gratuït
Finalitzat
Diumenge
05
set
Gratuït
Finalitzat
Dilluns
06
set
Gratuït
Finalitzat
Dimarts
07
set
Gratuït
Finalitzat
Dimecres
08
set
Gratuït
Finalitzat