Homes de fum

Documental

Finalitzat
DURADA:  90 minuts
divendres, 22 d’octubre | 20:00 h
  • Organitza: Cineclub Vuitimit
  • Hi col·labora: Ajuntament de Cassà de la Selva
  • Amb el suport de: Federació Catalana de Cineclubs
Compartir

El documentalista bisbalenc Antoni Martí torna a les sessions del Cineclub Vuitimig amb un llargmetratge que posa en valor la feina dels vells carboners de les Gavarres i l’esdeveniment que va suposar el seu viatge de 3.000km fins a la regió sueca de Glavëborg com a part d’un intercanvi cultural. Durant l’estada aquell grup va tenir l’oportunitat de conèixer a fons la cultura tradicional dels carboners suecs, incloent-hi la seva música, llegendes, poesia i gastronomia. 

“Durant la nostra estada a Suècia vam tenir l’oportunitat de conèixer a fons la cultura tradicional dels carboners, que inclou música, llegendes, poesia i gastronomía. També com a les Gavarres, l’ofici de carboner ha marcat una manera de viure, mirant el fum i vetllant la pila des de les barraques escampades a mig de bosc.Carboners catalans i suecs van compartir i comparar les diferents tècniques de cocció d’un dels oficis més vells del món.

La banda sonora del llargmetratge parteix dels poemes sobre el món rural i dels carboners de Dan Andersson 1888-1920, que encara avui la gent canta quan s’aplega en les festes relacionades amb el bosc.

Divendres
22
oct
Reserva d'entrades a cineclubvuitimig@gmail.com
Gratuït
Finalitzat

Activitats relacionades

La voluntària
CICLE GAUDÍ 2022
dg. 11.12.22 | 18:00 h
Cicle Gaudí Cinema