Honeyland

Documental

Finalitzat
DURADA:  90 minuts
Divendres 10 de desembre | 20:00 h
  • Organitza: Cineclub Vuitimig
  • Hi col·labora: Ajuntament de Cassà de la Selva
  • Amb el suport de: Federació Catalana de Cineclubs

Codirigida per Tamara Kotevska i Ljubomir Stefanov, és un retrat colpidor sobre la desaparició d'una forma de vida, que alhora evidencia el fràgil equilibri entre humanitat i naturalesa a través de la mirada d’una dona extraordinària. La parella directora va gravar durant tres anys unes quatre-centes hores de pel·lícula en un poblet remot a Macedònia del Nord on viuen la Hatidze Muratova i la seva mare malalta, que elaboren la mel que venen al mercat de Skopje com a única font d'ingressos.

Hatidze sense protecció ni ajuda, és capaç d'amansir les abelles per a poder extreure la mel i vendre-la en la capital. Tot és idíl·lic fins que, de sobte, nous veïns s'instal·len prop dels ruscos, destorbant la seva pau i la de les seves abelles. La intrusió dels nouvinguts, una família amb set nens sorollosos acompanyats de 150 vaques, provocarà un conflicte que podria destruir la forma de vida de Hatidze per sempre

El film final ha estat aclamat de forma unànime per la crítica i ha estat l'única pel·lícula nominada als Oscar en dues categories, com a millor documental i millor pel·lícula de parla no anglesa. 

Divendres
10
des
Reserva d'entrades a cineclubvuitimig@gmail.com
Gratuït
Finalitzat

Activitats relacionades

Cinema a la Fresca - La princesa Mononoke
10.08.22 | 22:00 h
Parc de l'Estació
Cinema