Jazzà-Daniel Ferruz Quartet

Cicle de Xerrades i Concerts de Jazz i Músiques Improvisades

Finalitzat
diumenge, 23 d’octubre | 19:00 h
DURADA:  60 minuts

Hi col·labora: 

Underpool 
Diputació de Girona

 

Compartir

Joan Mas – Saxo alt

Daniel Ferruz – Piano

David Mengual – Contrabaix

Adrià Claramunt - Bateria

 

El pianista i compositor Daniel Ferruz (Saragossa,1992) s’ha obert camí en l’escena jazzística de Saragossa i Barcelona, destacant la seva sonoritat amb el piano, la seva expressivitat i creativitat, tant en la interpretació com en la composició. La discografia on ha participat inclou referències com Hirundo Rústica (2020) d’Andreu Domènech Quartet, Sota l’escorça (2021) de Raquel Herreros, Química (2022) amb Albert Enquita i Come Shine (2021) Drop Collective.

L’estil compositiu de Ferruz mostra el coneixement de la tradició jazzística i clàssica, amb una mirada de segle XXI, innovant sonoritats i textures. Influències com a pianista son Bill Evans, Fred Hersch o Ethan Iwerson. . Aquest darrer disc realitzat a l’estudi d’Underpool  mostra una evolució de la banda amb els seus quatre anys de trajectòria.

El títol prové  de les diverses mirades que es mostren en el disc: extravertit i enèrgic com Mayo y Medina Albaida, introspectiva i emocional com Espacio para la pena y Sarabanda; suggerents com la interpretació de la Nana de Manuel de Falla i divertida com espais interactius de Rondó celta. El disc és el resultat de la sensibilitat, expressivitat, subtileses en espais d’improvisació col·lectiu.

El quartet ha format part de la programació del Festival de Jazz de Zaragossa, Jamboree Jazz Club, Rock&Blues Café Zaragoza, Nova JazzCava de Terrassa i del Festival  L’Hora del Jazz ( Bcn)

 

Jazzà va ser la nova pro­posta de Cassà Cultu­ra de l’any passat. Jazzà és mú­sica en viu per gaudir d’algunes de les pro­postes més destacades de l’esce­na jazzística actual i músiques improvisades de casa nostra.

Cada concert té un pròleg amb una xerrada on els artistes ens donen a conèixer de primera mà els seus projectes i experiències.

Jazzà vol ser un punt de trobada a Cassà de la Selva per descobrir algunes de les noves propostes jazzístiques del país i gaudir ple­gats de la música en estat pur i en directe.

 

PODEU ESCOLTAR EL PROGRAMA ASSAIG GENERAL DE CATALUNYA RÀDIO DEDICAT AL JAZZÀ AQUÍ

Diumenge
23
oct
Des de
5 €
Finalitzat
Activitats relacionades
JAZZÀ-Pep Mula presenta Elixir
Cicle de Xerrades i Concerts de Jazz i Músiques Improvisades
dg. 17.12.23 | 19:00 h
Les golfes de Can Trinxeria
Música
Actual
Flors d'hivern
Concert de Nadal
dv. 22.12.23 | 20:15 h
Esgésia parroquial de Sant Martí
Música