La neta del fundador del mític Motel Empordà reflexiona en un documental sobre l'absència de dones en l'alta cuina a partir de la seva experiència personal.
Per a la meva família la cuina sempre ha estat el més important. El meu avi, Josep Mercader, va ser un xef reconegut. Va crear el Motel, un restaurant que es va convertir en un lloc emblemàtic de la cultura catalana. El meu pare i els meus germans han seguit amb el llegat del meu avi i jo soc l’única que no s’ha dedicat a la cuina.
Als arxius familiars trobo la càmera de 8 mm del meu avi i les cintes domèstiques que va filmar al llarg de la seva vida. Així descobreixo la figura de la meva àvia, l’Anna Baret, que sempre ha estat un personatge anònim per a mi. La meva mare mai m’ha parlat gaire d’ella i la gent que la va conèixer m’ha donat una imatge velada i contradic-tòria. Amb material d’arxiu de diferents èpoques, parteixo de la meva història familiar per a elaborar un relat alternatiu sobre la cuina i l’anonimat de les dones.
Amb l’assistència de la directora Sílvia Subirós.
Guió
Sílvia Subirós i Florencia Aliberti
Muntatge
Florencia Aliberti
So
Cora Delgado
Música
Eloi el Bon Noi
Productor executiu
Mikel Mas
Productora
Cornelius Films