Art i cultura dels videojocs

Gratuït
dissabte, 4 de febrer | 16:00 h

Consulta tota la programació de la Macca 2023 a cassa.cat/macca

Organitza : 

 

Compartir

 

Els videojocs poden ser una forma d’expressió creativa, artística, gràfica i musical, en definitiva, un art. De la mà d’experts, artistes i programadors, descobreix el procés de creació artística que hi ha darrere d’un videojoc, les seves connexions amb el món del cinema, la influència que hi han exercit l’anime i prestigiosos estudis d’animació com Ghibli, i deixa’t portar per les creacions més espectaculars que s’han fet a Catalunya.

 

Conèixer i analitzar els videojocs des del punt de vista narratiu i artístic, amb una òptica lúdica i des de noves perspectives. Una aproximació insòlita i atractiva al videojoc, dirigida tant als coneixedors del tema com a neòfits i curiosos. Aquest és el propòsit d’aquesta jornada, que comptarà amb xerrades inèdites i projeccions.

- 16:00 - L’estudi català Appnormals presenta el seu videojoc “Frank and Drake”, una aventura creada amb rotoscòpia, una tècnica d’animació que també s’ha utilitzat en pel·lícules i sèries.

- 16:45 - Conferència del periodista Marc Vilajosana sobre la influència en el videojoc del prestigiós Studio Ghibli, creadors de clàssics de l’anime com “Totoro” o “La princesa Mononoke”
 

- 17:30- Xerrada de la crítica de cinema i divulgadora Mariona Borrull sobre les relacions bidireccionals entre cinema i videojoc

- 18:30- Projecció de les millors produccions de la indústria catalana del videojoc, amb el treball del col·lectiu UniversG8co per a l’exposició “Nova Pantalla” del Palau Robert.

Dissabte
04
feb
Gratuït

Activitats relacionades

El meu primer festival
ds. 04.02.23
La Sala del Centre Recreatiu
Macca Cinema infantil Cinema
Taller stop- motion en plastilina
dg. 05.02.23 | 11:00 h
Auditori Sala Galà
Passaport Edunauta Macca Cinema
Projecció videojocs catalans
dg. 05.02.23 | 18:00 h
La Sala del Centre Recreatiu
Macca Cinema
Premi Domènech Torrent i Gelma
dg. 05.02.23 | 18:30 h
La Sala del Centre Recreatiu
Macca Cinema
Correcurts
(també en streaming)
dg. 05.02.23 | 19:00 h
La Sala del Centre Recreatiu
Macca Cinema
Un año, una noche
CICLE GAUDÍ 2023
dg. 26.02.23 | 18:00 h
La Sala del Centre Recreatiu
Cicle Gaudí Cinema