La noia de Portbou- amb l'autora Anna Punsí

VERMUT DE LLETRES

Gratuït
dissabte, 4 de març | 12:00 h
Compartir

PRESENTACIÓ DE LLIBRE

La noia de Portbou, el nou llibre de lasèrie Crims amb Carles Porta, publicat per La Campana, ja es troba a la venda. La noia de Portbou és una crònica de les periodistes Anna Punsí i Marta Freixanet que desvela molts episodis emocionants, narrat amb rigori amb un ritme trepidant, i que ofereix noves claus d’una història de la qual encara no s’ha escrit el final.

El 3 de setembre de 1990, en marxar de l'apartament de la seva germana a Florència, l'Evi Rauter va deixar una nota en què deia que tornaria al vespre. No se'n va saber mai més res. Tenia només dinou anys. L'endemà de bon matí, a Portbou, va aparèixer el cos d'una noia penjada d'un pi al costat del cementiri. Sense documentació. Sense nom. Les autoritats van considerar-ho un suïcidi, però un cúmul de desencerts i d'entrebancs va fer créixer el misteri al voltant d'aquest fet dramàtic.

Trenta-dos anys després, i gràcies a la investigació de l'equip de Crims i el programa austríac Ungelöst, amb les periodistes Anna Punsí i Marta Freixanet, i Ben Morak s'ha pogut descobrir finalment que aquesta noia és l'Evi.

A mil quilòmetres de Catalunya, la seva família ha viscut tot aquest temps colpida per la pèrdua de la filla i per la negligència del sistema. Més enllà del que es va poder veure en els dos programes emesos a TV3, el llibre La noia de Portbou és un relat periodístic que desvela molts episodis emocionants, narrat amb rigor i amb un ritme trepidant, i que ofereix noves claus d'una història de la qual encara no s'ha escrit el final.

 

Dissabte
04
mar