Taller: CAL·LIGRAFIA ITÀLICA

A càrrec de Laia Soler

Finalitzat
diumenge, 15 d’octubre | 09:00 h
Art

De 9 a 13 h i de 15.30 a 18.30 h

Places limitades

Compartir

Taller per adults (a partir de 16 anys)

 

En aquest taller aprendrem a fer cal·ligrafia itàlica, que és la lletra cursiva del Renaixement italià, altrament anomenada humanista cursiva, del segle XV. Neix a les cancelleries a causa de la voluntat d’escriure més ràpid per a la producció de documents de menys rellevància que els còdexs, tot i que més tard, per la seva aparença, es va formalitzant i arriba a l’estatus d’escriptura per a llibres.

La itàlica és lleugera i àgil, la lletra ideal tant per començar a fer cal·ligrafia des de zero com per a millorar l’escriptura. És també clau en la història de l’escriptura pel fet de ser la base per a totes les cursives tipogràfiques, ja que, amb l’aparició de la impremta a Europa aquesta mateixa època, la itàlica és la que va servir de model per als tipus mòbils de plom de les escriptures cursives.

 

Laia Soler i Canaleta és cal·lígrafa i es dedica a fer feines de cal·ligrafia per a institucions o per a privats. És professora de cal·ligrafia a l’escola privada de Barcelona Cal·ligrafia, i ha treballat en escoles de disseny gràfic com Elisava, Bau i IED. Té un màster de tipografia que va cursar a l’escola Eina, Barcelona, i també va fer el grau superior d’Enquadernació Artística a l’escola Llotja de Barcelona. Està llicenciada en Filologia Anglesa per la universitat de Barcelona.

 

Diumenge
15
oct
Des de
10 €
Finalitzat
Activitats relacionades
Actual
ART & GAVARRES
Festival Internacional de Land Art
Del ds. 09.09.23 al dg. 07.01.24
Art Exposicions
Taller: CORONES NÒRDIQUES VEGETALS DE NADAL
Taller artístic per adults
dg. 10.12.23 | 11:00 h
Escola d'art Josep Lloveras
Art
CREACTIVA'T NADAL
Tallers artístics per a infants de 3 a 12 anys
Del dj. 21.12.23 al dv. 05.01.24 | 09:00 h
Escola d'art Josep Lloveras
Art