La transformació del paisatge

V CICLE DE CONFERÈNCIES DE L'ARXIU. OBRINT EL PASSAT: UN RECORREGUT PELS DOCUMENTS DE L'ARXIU MUNICIPAL DE CASSÀ 

Comprar
Gratuït
dissabte, 8 de juny | 11:30 h
DURADA:  60 minuts
Compartir

A càrrec de: Xavier Niell Llicenciat en història

Des de l’aparició de l’agricultura i la ramaderia, durant el neolític, els humans han transformat el territori que hi havia al seu voltant.

Aquests canvis es varen intensificar durant l’edat mitjana i l’edat moderna, quan es varen començar a dessecar les zones inundades o a talar els boscos per convertir-los en zones de conreu, conreus que també han anat variant al llarg dels anys. Revisarem alguns d’aquests canvis en el paisatge produïts dins del terme de Cassà a partir de la documentació antiga de l’Arxiu Municipal.

 

 

▶ Activitat complementària:diumenge 13 d’octubre - Ruta de descoberta(programació apart)

 

 

 

V CICLE DE CONFERÈNCIES DE L'ARXIU. OBRINT EL PASSAT: UN RECORREGUT PELS DOCUMENTS DE L'ARXIU MUNICIPAL DE CASSÀ 

“Sense documents no hi ha història” Sí, és un tòpic, però no pot ser més cert. Si volem fer parlar el passat sense una base documental estarem fent ficció. També s’ha dit que “els fets fan la història i la història s’escriu als documents”. El coneixement i l’estudi del passat, doncs, està estretament lligat a l’existència d’una bona base documental. I com que el lloc propici per conservar els documents són els arxius, aquests equipaments esdevenen una pedra angular per a la recerca i la difusió de la història.

Dissabte
08
jun
Sala Galà
Gratuït