El premi de narrativa i poesia virtual ‘Correlletres’ té 175 persones inscrites, més del doble que l’any passat

06.04.2018

175 persones s’han inscrit al concurs literari virtual ‘Correlletres’, convocat per l’Ajuntament de Cassà de la Selva, 91 de les quals participen a la categoria de narrativa i 74 a la categoria de poesia. L’any passat es va convocar per primera vegada el concurs literari virtual de narrativa i hi van haver 83 inscrits. Enguany s’hi ha sumat també la categoria de poesia en commemoració al centenari de la mort del poeta cassanenc Xavier Carbó.

Creacions que han d’incorporar la paraula «ganxet»

Els participants van rebre el dimarts 3 d’abril un correu electrònic amb la consigna que havien de complir a l’hora de fer les seves creacions. Tots ells disposen de 48 hores per fer el relat o poesia, en funció de la categoria en la que participin. Aquest any totes les creacions han d’incorporar la paraula «ganxet», cosa que condiciona les històries que poden explicar els participants. Un ganxet és a Cassà de la Selva un objecte utilitzat per estendre la roba un cop rentada perquè s’eixugui, penjant-la per un fil o un suport adequat.

Els premis literaris als escolars dels centres educatius de Cassà també estan en marxa. La setmana vinent es realitzaran els tallers de motivació a les escoles i els alumnes de 5è i 6è de primària, així com un grup seleccionat de secundària, faran les seves redaccions.

El dissabte 28 d’abril a les 18 h se celebrarà a la Sala del Centre Recreatiu la 52a Festa Literària amb l’entrega dels premis als guanyadors de cada categoria.

Sobre els Premis Literaris de Cassà

Els Premis Literaris de Cassà els va organitzar de forma ininterrompuda de 1967 fins al 2017 la Colla Excursionista Cassanenca. El seu origen es remunta a la primera Setmana Cultural de 1967 en la que la Colla Excursionista organitzava conferències, xerrades, fòrums, presentació de llibres, sardanes, discs... tal com recull la primera circular que l’entitat va enviar convocant als seus socis a participar-hi. En aquest moment van presentar-se les bases del primer concurs literari i d’assaig de Cassà, una iniciativa que va créixer en un ambient de cerca de llibertat política i amb la voluntat de potenciar la cultura popular catalana.

Un cop celebrats els 50 anys, l’Ajuntament va passar a ser l’organitzador dels premis, amb el suport de La Colla i de nombroses persones del poble que hi estan vinculades, sobretot des de l’àmbit escolar. A la 51a edició dels Premis Literaris s’hi va incorporar el Correlletres, un concurs virtual que consisteix en un relat de contingut tipològic lliure, en el qual hi ha d’aparèixer un element o motiu inclòs a la trama o, si es vol, com a fil conductor. Aquest element és escollit per l’organització i s’exposa per correu electrònic a tots els inscrits.

Actualitat