Vint anys de la Mostra d'Animació i Curmetratges de Cassà (MACCA)

29.01.2020

El Cineclub Vuitimig de Cassà de la Selva organitza del 25 de gener al 2 de febrer la vintena edició de la Mostra d’Animació i Curtmetratges de Cassà (MACCA), la principal activitat de l’entitat.

El Correcurts, el cinema d'animació documental i l'Acadèmia del Cinema Català, protagonistes d'aquesta edició.

Després de dues dècades de trajectòria, la MACCA conserva intacte l’esperit dels seus inicis,apostant per una vocació didàctica i pluridisciplinar amb activitats adreçades per a tots els públics. També es manté l’aposta per combinar ingredients clàssics amb noves propostes: en aquestaedició continuem endavant amb l’emblemàtic Correcurts, que arriba a la setzena edició, i lesprojeccions i tallers dirigits al públic infantil. Enguany incorporem una aposta pel cinemad’animació per adults amb una potent sessió protagonitzada per la pel·lícula “Un dia més ambvida”, presentada pel prestigiós fotògraf Alfons Rodríguez. I volem donar un merescutprotagonisme al circuit estable de cinema català Cicle Gaudí.

CORRECURTS JÚNIORCORRECURTS JÚNIOR
Rodatge i edició dels curtmetratges del divendres 24 al diumenge 26 de gener.
Projecció i entrega de premis el diumenge 2 de febrer, 12:00, Sala Centre Recreatiu.
Després de l’èxit de la primera edició del Correcurts Jr, que el Cineclub Vuitimig va estrenar en lapassada Mostra d’Animació i Curtmetratges, repetim l’aposta per un concurs de creació decurtmetratges ràpids específicament ideada per a menors de 16 anys. Amb aquest concurs volem potenciar la creació audiovisual dels alumnes de les escoles i instituts, i que així s’incorporin a lallarga tradició de Correcurts. Els participants han hagut d’idear, rodar i editar en 48 hores uncurtmetratge de dos minuts. Un jurat format per docents de tots els centres escolars de Cassà escollirà el guanyador, que a més d’endur-se un premi es projectarà també en la gala d’entregadel Correcurts. La projecció es farà el diumenge 2 de febrer al migdia a la sala Centre Recreatiu,juntament amb la dels curts realitzats al taller d’animació stop-motion amb plastilina de la MACCA.

PROJECCIÓ D’”UN DIA MÉS AMB VIDA” I XERRADA D’ALFONS RODRÍGUEZ
Divendres 31 de gener, 20:00, auditori de la Sala Galà.
La MACCA torna a obrir una finestra a l’animació per a adults amb la projecció del celebrat documental “Un dia més amb vida”, dirigit per Raúl de la Fuente i Damian Nenow. Guardonada amb el Premi del Públic a Sant Sebastià i amb el Goya a la Millor Pel·lícula d'Animació, la pel·lícula narra el viatge de tres mesos que el cèlebre reporter Ryszard Kapuscinski va realitzar através d'una Angola devastada per la guerra.La projecció es complementarà amb la xerrada del prestigiós fotògraf i realitzador documental Alfons Rodríguez, que al llarg de més de 25 anys de trajectòria ha publicat centenars dereportatges en mitjans com National Geographic, La Reppublica, The New York Times, El País,Geo, The Courier o La Vanguardia. La seva obra fotogràfica y videogràfica s’ha exposat i projectaten diferents països d’Europa, Amèrica i África, i també és co-director del llargmetratge documental The Sleeping Land. El seu darrer projecte transmedia, “ Indestructibles” , al costat del periodista Xavier Aldekoa, ha suposat gairebé 3 anys de feina en 10 països africans.

CONCURS CORRECURTS
Dissabte 1 de febrer. Projecció de tots els treballs el diumenge 2 a les 19:00, a la Sala Centre Recreatiu. 
Superada la barrera dels 15 anys que vam travessar l’any passat, torna el concurs decurtmetratges ràpids Correcurts, un dels signes d’identitat de la MACCA. Com a novetat, enaquesta ocasió comptarem amb un destacat jurat del que formaran part membres de l’Acadèmia del Cinema Català. En total, es concedeixen 1.000 euros en premis.

EL MEU PRIMER FESTIVAL
Dissabte 1 de febrer, 16:30, sala Centre Recreatiu.
Torna la selecció de curts animats d’El Meu Primer Festival per la tarda del dissabte, tradicionalment consagrada al cinema infantil. S’oferiran dues sessions de gran qualitat, una per amainada a partir de dos anys, i una altra per nens de fins a set anys. El personatge del Senyor Claqueta dinamitzarà les sessions i votacions. Paral·lelament, la mainada podrà participar altambé clàssic taller d’animació stop-motion amb plastilina, de 16:00 a 20:00 a la sala d’exposicionsLa Coma.

PREMI DOMÈNEC TORRENT I GELMÀ
Diumenge 2 de febrer, 18:00, Sala Centre Recreatiu.
El premi Domènec Torrent i Gelmà destinat a persones i entitats que treballen per mantenir el cinema als pobles arriba a la catorzena edició. Enguany volem reconèixer el treball de l’Acadèmiadel Cinema Català i el seu cicle Gaudí, que cada mes porta una producció catalana recent agairebé una cinquantena de sales de tot Catalunya, acostant a tothom l’excel·lent producció cinematogràfica que s’està fent al nostre país. En poblacions com al mateix Cassà aquest cicles’ha consolidat com una cita imprescindible, amb un nombrós públic estable. Com a complement de l’entrega del premi es projectarà el curtmetratge “Suc de Síndria”, dirigit perIrene Moray i que s’ha alçat amb tots els grans premis de l’any, entre ells el Gaudí i el Goya almillor curtmetratge, i que també es va imposar al festival de Màlaga i el festival Filmets.

ALTRES ACTIVITATS
La programació de la MACCA compta també amb altres activitats, com tallers de cinemad’animació per als alumnes de tercer de primària de les 3 escoles de Cassà o el taller Little Xef de dissabte al matí. Com ja és tradicional, el dissabte es farà a l’auditori de la Sala Galà L’hora del Conte, en aquesta ocasió amb “Chomón, màgia, pocions i fades”, una projecció de vuit curtmetratges de gènere fantàstic acompanyats de la narració en directe a càrrec d’Artur Díaz.

 

Actualitat