MERCHE OCHOA TANCARÀ LA 4A TEMPORADA DE LES NITS DE LA COMA DE CASSÀ

08.07.2020

Merche Ochoa o Merche 8A, pallassa, directora i pedagoga de clown, serà l'encarregada de tancar la 4a temporada del cafè teatre de Les Nits de la Coma, coordinada per Operacions Espacials amb la col·laboració de l’Associació Gironina de Teatre. És la tercera vegada que ens visita a Cassà de la Selva i en aquesta ocasió ens presenta un Work in Progress de la seva darrera creació.


Per aquest últim espectacle s'ha posat en marxa la venda d'entrades en línia i que serà habitual a partir de la nova temporada. 
L’Àrea de Cultura de Cassà valora molt positivament la fidelització i creació de públic amb un major interès per les arts escèniques.


Ochoa, comença la seva trajectòria teatral als 12 anys, recorrent els municipis de La Rioja amb la companyia Epidauro. Entre 1986 i 1988 es forma a l’Escuela de Arte Dramático de La Rioja, per instal·lar-se després l’any 1989 a Barcelona. En aquesta etapa coneix a Berty Tovías, director de l’Escola Internacional Estudis de Teatre, que li va inculcar la seva passió per les arts del circ i el clown.
Des de 1993 fins a l’actualitat, realitza una intensa labor pedagògica, impartint Pedagogia del Clown, Expressió dramàtica o Interpretació en diferents escoles. Com a pedagoga de clown és habitual col·laboradora de l’ONG Pallassos sense Fronteres.
L’any 2011 funda a Barcelona el projecte de formació El Rinclowncito, un espai estable dedicat a la formació i la investigació del clown, per a persones que volen dedicar-se professionalment al noble art del pallasso.
Merche Ochoa rep el Premio Nacional de Circo l’any 2014. El jurat li concedeix aquesta distinció per majoria, per la seva llarga i excel·lent trajectòria, representant també a totes les dones pallasses que treballen al circ a Espanya.
L’any 2020 també rep el premi “Mujeres en el Arte en La Rioja”, un guardó per donar visibilitat a les obres i les trajectòries de les dones riojanes en l’art i en la cultura.

Actualitat