La música en directe torna a Cassà de la mà del Solfejant

15/07/2020

Aquest dijous inaugurem el Solfejant de Cassà de la Selva. Enguany, donades les circumstàncies actuals, ens fa més il·lusió que mai poder oferir aquests concerts d'estiu, que ja porten 17 anys entre nosaltres. 

Per Cassà de la Selva, és un privilegi tenir un cicle com aquest, on hi hem escoltat artistes molt influents a l’escena catalana molt abans que el gran públic els conegués. I, com totes, aquesta edició no serà diferent. 

Ens hem proposat convertir les limitacions del moment en privilegis: gaudirem d’un espai més ampli per a cadascun de nosal­tres, interpretacions més íntimes i un moment per fer quelcom que fa molt de temps que no podem fer: gaudir de la música en directe, amb tranquil·litat i comoditat, en un espai únic.

Aquesta 17ena edició del Solfejant serà un bonic viatge sonor amb diferents parades:

L’obertura del cicle, anirà de la mà de Rita Payés & Joan Fort Quartet, dos dels músics més actius de l’escena jazzística barcelonina, que ens acostaran al món del jazz de la mà d’una formació creada expressament per l’ocasió. Pau Sala i David Xirgu acompanyaran els joves intèrprets en un viatge a través d’standards i músiques d’arreu del món.

La següent cita serà amb Raquel Lúa, cantautora que emergeix per regalar-nos les seva veu melismàtica amb aires de flamenc. La veu de la Raquel ha conquistat escenaris com el del Cruïlla XXS i el seu projecte ha merescut ser premiat amb distincions com el Concurs de Cantautor/es d'Horta-Guinardò, el Festival Estrena't i el Concurs de Música de Badalona.

L’últim dijous de juliol serà el torn de Paula Grande que, acompanyada de Vic Moliner, ens presentarà el seu treball que surt cap a l’exterior com una mirada a l’ànima. El 2018 neix SóC., un disc format per 11 cançons compartides, escrites en forma de raps i de melodies, en català i en castellà. Un disc que sona a jazz estimant-se amb el hip hop i el pop. De ben segur, una declaració d’intencions que ens farà volar.

Per encetar l’agost, comptarem amb la presència de Les Fourchettes, un quartet vocal que ens brinda un homenatge als grups vocals femenins dels anys 50 i 60. Les Fourchettes compta amb un ampli reconeixement a nivell nacional, ja que es va convertir en el primer quartet femení en edur-se el premi Barbershop SABS. L’any 2019 van concursar al talent show La Voz, superant amb èxit vàries eliminatories.

Per cloure el festival, Meritxell Neddermann passarà per Cassà per compartir-nos el seu darrer treball, Backyard of the Castle. La proposta de la Mertixell s’ha pogut sentir aquest estiu en festivals com l’Ítaca. L’intèrpret ens apropa la seva pròpia música que experimenta amb loops, pedals varis i vocòder, a part del piano i de la veu, confeccionant un so propi que s’alimenta de diversos paisatges musicals, des de la música clàssica, el jazz o la música indie.

Com a conseqüència de la normativa de prevenció i seguretat per la situació de Covid-19, les entrades només es podran comprar de forma anticipada, tant per internet a cassa.cat/solfejant, com al Centre Cultural Sala Galà.

Compreu les vostres entrades si us voleu con­vertir en membres d’un grup selecte que podrà explicar que el primer concert en directe que va escoltar sortint de l’estat d’alarma, va ser en el Solfejant de Cassà. Serem testimonis d’excepció de com la vida i la cultura, de mica en mica, s’obren pas a l’angoixa i a la por.

 

Actualitat