Tardor cultural a Cassà de la Selva

02.10.2020

L’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Cassà, ha publicat un nou llibret amb tota la programació que s’ofereix en el municipi fins al Nadal. Aquesta publicació inclou més de 50 activitats que estan organitzades per algunes entitats del municipi  i des del mateix l’Ajuntament. Com a mínim, cada cap de setmana,  Cassà de la Selva disposarà d’alguna activitat cultural.

 

Joan Casabó, regidor de Cultura << Durant el confinament ens vam digitalitzar, aquest estiu ha estat un assaig, de com es poden fer les coses amb la nova normalitat, i ara, és l’hora de tornar a començar. Tot perquè la Cultura és segura i no pot parar>>

Les Nits de la Coma estrenen espai

Aquest mes d’octubre començarà  la 5a temporada de Les Nits de la Coma. Una oferta de teatre i art escèniques de petit format, en un espai diferent.  Aquesta oferta teatral, poc a poc s’ha anat guanyant fidel.

Aquest any, a partir del 16 d’octubre, Les Nits de la Coma estrenaran un nou espai, molt adient per celebrar-hi aquest tipus d’espectacles. Les Golfes de Can Trinxeria.

Vermut i Llimonada de lletres

El Vermut de Lletres i la Llimonada de Lletres tornen a estar presents dins les activitats culturals de Cassà.  

En aquesta ocasió tindrem la presentació de Nit i Llum de Lluna d’Henry Thoreau, com a descoberta d’un dels textos més desconeguts de l’autor. Una escriptora de novel·la negra de setze anys, Anna Huix, amb una proposta de literatura per als més joves molt interessant.

Més endavant podrem escoltar en Miquel Martin amb La drecera, i per acabar les presentacions de llibres tindrem en Marc Artigau amb La vigília. La llimonada de lletres d’aquest trimestre serà molt singular amb la presentació-taller d’una revista  per a mainada de 8 a 12 anys amb Pantera.

El CineClub 8½ segueix amb el cinema a Cassà

Com ja és habitual, l’entitats cassanenca, CineClub 8½, serà l’encarregada fer arribar el cinema  per a tots els públics.

Els documentals, que sempre compten amb algun dels protagonistes de la pel·lícula per comentar-la. El cinema per als més petits, de la mà del Kinosaure de Pack Màgic. I la selecció de les pel·lícules d’adults és a proposta de  l’Acadèmia de Cinema Català amb el cicle Gaudí. 

La música present a la Cultura cassanenca

Aquest any començarem la temporada cultural celebrant l’any Beethoven, amb una actuació de la formació cambrística Bärhof Ensemble. Entre els joves músics professionals, podrem escoltar-hi al cassanenc, Lluís Casanova.

Un any més, tornarem a gaudir del Festival Càntut, Cançons de tradició oral, que durant tot un cap de setmana omplirà els carrers i les places del municipi amb la seva musica i actuacions.

I acabarem l’any amb Els Montgrins i el seu viatge al llarg de la història de la sardana.

Exposicions de l’Escola d’Art Josep Lloveras

L’escola d’Art Josep Lloveras, juntament amb l’Àrea de Cultura,  ens ha preparat diferents exposicions que ens faran reflexionar a partir d’imatges amb conceptes com la mostra de La Mort Digna o l’exposició de l’artista local Ramon Prior i la proposta més urbana de l’A-taca.

Propostes de la Biblioteca Municipal

Com ja és habitual, des de la Biblioteca Municipal, en ofereixen tot un seguit de propostes, com els Biblionadons, l’Hora del Conte, i els Clubs de lectura.  Aquestes activitats tenen un públic molt variat, començant amb els Biblionadons, que va destinat a nens i nenes de 0 fins a 3 anys, l’Hora del Conte, per a mainada de 4 a 9 anys, i el Club de Lectura, que és per un públic adult.

 

Actualitat