AIRES AL CIM

DOCUMENTAL

Finalitzat
DURADA:  34 minuts
Divendres 29 de novembre | 21:00 h

Organitza: CineClub 8 1/2 

Col·labora: Festival Gollut 

El Club Excursionista Tiana i a l’Agrupació d’Amics de la Sardana de Tiana protagonizen la pel·lícula Aires al cim, que descriu com es va gestar el projecte de ballar la sardana Tiana del mestre Francesc Mas Ros, al cim d’una de les agulles de Montserrat, la Gorra Marinera. Excursionistes i sardanistes van unir esforços per entrenar un equip de 12 persones en un projecte per unir esport i cultura, i ara el vídeo en mostra els resultats.

El Centre Excursionista de Tiana, a finals de 2015, va proposarse un repte ben especial: ballar la sardana Tiana, del compositor Francesc Mas Ros, al cim d'una agulla de Montserrat. No era fàcil, perquè habitualment els sardanistes no escalen muntanyes, i molts escaladors no ballen sardanes. Per assolir el seu objectiu van mobilitzar l'Agrupació d'Amics de la Sardana de Tiana, que es va afegir sense pensar-s'ho al projecte "Escalada i Sardana, E+S".

L'agulla triada per ballar la sardana va ser la Gorra Marinera, que es va considerar idònia per allò que es necessitava. Va caldre preparar els participants en tècniques d'escalada i de dansa, i buscar equips d'escalada per als sardanistes, i de ball per als escaladors.

Activitats relacionades

UN MONSTRE VE A VEURE'M
Actual
UN MONSTRE VE A VEURE'M
CICLE GAUDÍ 2020 - A LA FRESCA!
15.07.20 | 22:00 h
Can Trinxeria
Cinema
ABOMINABLE
Actual
ABOMINABLE
Cinema a la fresca
22.07.20 | 22:00 h
Parc de l'Estació
Cinema
PUÑALES POR LA ESPALDA
Actual
PUÑALES POR LA ESPALDA
Cinema a la fresca
29.07.20 | 22:00 h
Parc de l'Estació
Cinema
ROCKETMAN
Actual
ROCKETMAN
Cinema a la fresca
05.08.20 | 22:00 h
Parc de l'Estació
Cinema
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR